Voor 4 personen
INGREDIENTEN: 4 kipfilets (circa 120 g per stuk), 2-3 el zonnebloemolie, ½ tl paprikapoeder, ½ tl kerriepoeder, zout, cayennepeper,300 g jonge snijbiet, 200 9 jonge zuring, 1 komkommer, 2 lente-uitjes, 2 takjes peterselie, 20 g zonnebloempitten
Voor de dressing:
4 el zonnebloemolie, 2-3 el citroensap, 1 tl honing, zout
Bereiding: Spoel de kipfilets af en dep ze droog. Meng de olie met paprika- en kerriepoeder, wat zout en cayennepeper en bestrijk het vlees ermee. Leg het vlees op de hete grill en bak het 10-12 minuten op een middelhoog vuur, draai het af en toe om. Was de snijbiet- en zuringbladeren en droog ze in een slacentrifuge- of laat ze goed uitlekken. Schil de komkommer en snijd hem in schijfjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Hak de peterselie grof. Rooster de zonnebloempitten 1-2 minuten in een aluminiumschaaltje op de grill en laat afkoelen. Meng voor de dressing de olie met citroensap en honing en breng met zout op smaak. Verdeel de snijbiet en zuring over de borden en leg de komkommerschijfjes erop. Snijd het vlees in plakken, schik het op de salade en bestrooi met de lente-uitjes, peterselie en zonnebloempitten. Druppel de dressing erover en dien op.
Bereidingstijd: 20 minuten | Grilltijd: 12 minuten
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…