Deze wittekoolsalade is een heerlijke winterse salade boordevol vitamines. Zo kom jij de wintertijd gezond door!
Voor 4 personen
Ingrediënten wittekoolsalade
1 kleine witte kool (circa 1 kg)
zout
1 ui
120 g gerookt spek
2 el plantaardige olie
3-4 el witte wijnazijn
100 ml vleesbouillon
1-2 tl komijn
peper (uit de molen)
dilletopjes voor de garnering
Bereiding wittekoolsalade met spek
Verwijder de buitenste bladeren van de kool, deel de krop in vieren en snijd de stronk wigvormig eruit.
Schaaf de kool met een groenteschaaf fijn of snijd hem in dunne reepjes.
Doe hem in een kom en meng of kneed er wat zout goed doorheen.
Pel de ui, halveer hem en snijd hem in reepjes.
Snijd het spek in dunne reepjes.
Fruit beide 2-3 minuten in hete olie aan.
Blus met de azijn en de bouillon, voeg de komijn toe, kruid met peper en giet dit mengsel over de witte kool.
Meng alles goed door elkaar en laat ongeveer 1 uur intrekken.
Breng de salade voor het opdienen nog eens op smaak, schep hem in kommen, garneer met dille en dien op.
Bereidingstijd: 20 minuten | Kooktijd: circa 3 minuten | Rusttijd: circa 60 minuten
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…