Makkelijk, lekker én voedzaam, dat is deze warme salade van gebakken groenten!
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten
2 gele paprika’s
4 wortels
1 courgette
2 rode bieten
1 broccoli
300 g vastkokende aardappelen
4 el olijfolie
1 el citroensap
2 el sinaasappelsap
1-2 tl honing
zout, peper uit de molen
½ tl komijn en kaneel
80 ml balsamicoazijn
3 el suiker
Bereiding warme salade van gebakken groenten
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de paprika’s, ontdoe ze van de pitjes en snijd ze in 2-3 cm brede partjes.
Schil de wortels en snijd ze samen met de gewassen courgette in dunne schijfjes.
Was de broccoli, rode bieten en de aardappelen en snijd beide in schijfjes/stukjes.
Bestrijk een bakplaat met olie en verdeel de groenten erover.
Meng de rest van de olie met het citroensap, sinaasappelsap, de honing en kruiden en verdeel dit over de groenten.
Bak alles circa 40 minuten in de oven; draai de groenten af en toe om.
Dek de groenten tegen het eind van de baktijd af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze te donker worden.
Breng de azijn aan de kook en strooi de suiker erin.
Laat dit mengsel ongeveer 10 minuten op zacht vuur sudderen tot de azijn stroopachtig is. Breng met zout op smaak en laat afkoelen. Haal de groenten uit de oven, laat ze kort afkoelen en schik ze op een schaal. Dien op met de azijn-siroop.
Bereidingstijd: 25 minuten ǀ Kooktijd: circa 40 minuten
Van imposante staande lampen, ingebouwde spots en handige leeslampjes tot deftige antieke tafellampen: goede verlichting…
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…