Bladerdeeghapjes zijn eenvoudig te maken en je kunt er alle kanten mee op. Deze hamtasjes met champignons zijn zeker geschikt voor het paasmenu!
voor 4 personen
Maak de champignons schoon en hak ze grof.
Pel de ui en hak hem fijn.
Snijd de peterselie fijn.
Meng de champignons met de ui en de peterselie.
Verhit de olie in de pan en bak hierin het champignonmengsel kort aan.
Roer de bloem door een beetje water en voeg dat toe.
Leg de vier plakjes ham elk op een helft van de vier bladerdeegplakjes en verdeel daar het champignonmengsel over.
Vervolgens vouw je de plakjes dicht.
Snijd met een deegwieltje 8 repen uit het vijfde plakje bladerdeeg en garneer de tasjes daarmee.
Bak de tasjes 15-20 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 5 minuten
Baktijd: 15-20 minuten
Ook lekker voor bij de paasbrunch is een spinazierol. Wij leggen je uit hoe je hem kunt maken.
Het bladerdeeg voor hamtasjes en andere gerechtjes kun je makkelijk zelf maken. In de Landidee van Maart-April 2019 leggen Michaela en Florian Guggenbichler precies uit hoe je dat aanpakt. Daarnaast zijn er nog meer recepten te vinden voor Pasen. Veel bakplezier!
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
View Comments
Waar is de ham in de hamtasjes?
Beste Dini en Fennie, oeps,wat slordig! Het is een beetje mosterd (of ham ;) na de maaltijd, maar we hebben het recept aangepast.