Pasta is een geliefde avondmaaltijd. Je kunt er zo veel kanten mee op. Het is ook heerlijk om zelf een pastasaus te maken. Het kost wat tijd en moeite, maar het resultaat mag er zijn. Dit recept zit boordevol groenten, dus daar mag verantwoord van gesmuld worden!
Voor 4-6 personen
– 1 kilo tomaat
– 2 paprika’s (geel en rood)
– 500 gram wortelen
– 300 gram gehakt
– 150 gram bacon
– 3 rode uien
– 2 teentjes knoflook
– 50 gram tomatenpuree
– 100 ml tomatenpulp
– 250 ml groentebouillon
– oregano, tijm, rozemarijn en andere Italiaanse kruiden naar smaak
– zout en peper
– olijfolie
Tip: Hoe langer je de saus laat koken, hoe beter de smaken intrekken en hoe zachter de groenten worden.
Tip: Je kunt ook heel veel van de pastasaus vooraf maken en deze in porties invriezen. Doe dit bijvoorbeeld in het weekend. Heb je doordeweeks weinig tijd? Dan hoef je alleen een portie saus te ontdooien en pasta te koken en heb je toch een snelle, voedzame en lekkere huisgemaakte maaltijd.
Een terrasoverkapping is dé perfecte manier om het hele jaar door van je tuin te…
Vogels brengen leven in je tuin. Hun vrolijke gezang en bedrijvigheid maken elke buitenruimte gezelliger.…
We zijn bewuster geworden van de sfeer in onze leefomgeving, maar ook van het belang…
Tuinen zijn er in allerlei vormen en maten, net als mensen! In deze quiz ontdek…
Niet alleen je huis knapt op van een voorjaarsschoonmaak, ook je tuin kan er wel…