Zijn je huisgenoten niet gecharmeerd van spruiten, of misschien jij zelf ook niet? Probeer ze dan eens anders te bereiden. Om te beginnen kook je ze het best kort, of wok ze. Zo voorkom je de bekende spruitjeslucht, want die ontstaat pas na lang koken! Bovendien liggen kort gekookte spruiten niet zwaar op de maag, omdat de zwavelverbindingen geen kans hebben gehad om vrij te komen.
Tegenwoordig zijn er rassen in de handel met een minder uitgesproken smaak. Gewokt met wat appel, rozijnen of banaan worden ze – vooral voor kinderen – letterlijk en figuurlijk beter verteerbaar.
Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
View Comments
Of maak er een heerlijke stamppot van met walnoten, gebakken spekjes en dadels. Wedden dat iedereen het lust! ;-)
http://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgerecht/spruitjes-stamppot-met-walnoten-zonder-aardappelen/