Met bladerdeeg kun je werkelijk alle kanten uit: van een hartige spinazierol tot gehaktbroodjes of juist zoete appelflapjes. Wij vinden het vandaag tijd voor de spinazierol, daarom hieronder het recept van dit heerlijke gerecht.

Dit recept is geschikt voor 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten | Kooktijd: 5 minuten | Baktijd: 20 minuten

Ingrediënten spinazierol

  • 1 lap bladerdeeg (circa 40 x 60 cm, 250-275 g)
  • 200 g babyspinazie
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 8-10 cocktailtomaten
  • 1 el zonnebloemolie
  • 100 g feta
  • zout
  • peper

Spinazierol maken

  • Leg het uitgerolde deeg op een schone theedoek.
  • Was de spinazie, pel en snipper de sjalotten en de knoflook en snijd de cocktailtomaten in vieren.
  • Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sjalotten, knoflook en tomaten.
  • Voeg tenslotte nog kort (1-2 minuten) de babyspinazie toe.
  • Laat het mengsel een beetje afkoelen en verdeel het over het uitgerolde bladerdeeg.
  • Verkruimel de feta over de vulling en strooi er zout en peper over.
  • Rol het bladerdeeg voorzichtig op en vouw de uiteinden over de rol heen dicht.
  • Leg de spinazierol op een met bakpapier bekleed bakblik en bak hem in circa 20 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven goudbruin.

Spinazierol maken

Paasbrunch

Deze spinazierol is ook heerlijk voor een feestelijke paasbrunch! Ook lekker voor bij de paasbrunch zijn deze heerlijke hamtasjes met champignons. Maak zelf leuke decoraties erbij en geniet van een gezellige paasbrunch.

Zelf bladerdeeg maken

Laat de diepvriespakjes bladerdeeg eens liggen en ga zelf aan de slag. In onderstaand filmpje legt Sabine van OhMyFoodness uit hoe je zelf bladerdeeg kan maken. Voor 1 grote plak bladerdeeg van 40 x 30 centimeter heb je 250 gram bloem, 250 gram ongezouten roomboter, 4 gram zout en 125 milliliter koud water nodig. Het kost je wel wat tijd om het bladerdeeg te maken, maar het is eigenlijk heel simpel met Sabine’s stappen. En hoe lekker is het om van een compleet zelfgemaakt gerecht te genieten?

Anderen lezen ook:  Alles voor een perfect paasontbijt

LandIdee nieuwsbrief