De oosterse papaver, ook wel bekend als de oosterse klaproos, is een prachtig bloeiende vaste plant die jaar in jaar uit bloeit. Het is dan ook terecht een favoriet van velen.
De papaver is een vaste plant die jaarlijks bloeit. Er zijn verschillende cultivars verkrijgbaar, maar de meest bekende is toch wel de variant met de dieporanje-rode bloemen en het donkere hart. Of kies voor de prachtig paarsbloeiende Papaver oriëntale ’Patty’s Plum’ of de lichtroze ’Karine’.
De oosterse papaver is niet veeleisend. Deze plant houdt van zon en een goed doorlatende grond. De papaver verliest na de bloei zijn blad en is winterhard.
De oosterse papaver bloeit van mei-juni. De bloemen zijn prachtig, dus het is wel jammer dat de papaver slechts twee tot drie weken bloeit. Na de bloei sterft de plant grotendeels af. Je doet er dan ook goed aan om de uitgebloeide bloemen en het dorre blad weg te knippen, zodat de papaver na de rustperiode weer opnieuw zal gaan bloeien. Met een beetje geluk krijg je zelfs een tweede bloei in het najaar. Papaver oriëntale wordt niet graag verplant. Sommige cultivars hebben wat ondersteuning nodig. Steun de oosterse papaver al voor hij begint te groeien met stokken om te voorkomen dat hij omvalt en knakt.
De papaver is gemakkelijk te vermeerderen door middel van wortelstek. Neem stukjes wortel van zo’n 5 centimeter en zet deze in potgrond. In het voorjaar kun je de uitgelopen stekjes uitplanten.
Heb je nog meer vaste planten in je border staan die er niet zo mooi meer uitzien? Dan kun je ze in september gaan scheuren. Hoe je dat doet? Dat lees je in dit artikel. Bekijk hier nog meer tips voor je tuin. of lees hier meer over prachtige zomerboeketten uit eigen tuin.
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…
View Comments
Een vraag: Klaproos laat hoofd hangen voor de bloei. Daarna hoofd in bloei maar rechtop en ook na de bloei, hoofd rechtop.
Wat is daarvan de verklaring ?