Recepten

Ronde appelcake

Met het vooruitzicht op de feestdagen is het heerlijk om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Met deze ronde appelcake zorg je er voor dat iedereen een warm gevoel krijgt van binnen!

Wat heb je nodig voor de ronde appelcake?

Ingrediënten:

  • 200 g boter
  • 200 g suiker
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 3 friszure appels (Goudreinette)
  • citroensap
  • poedersuiker
  • paneermeel

Zo maak je ronde appelcake

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een springvorm in met neutrale olie of boter. Strooi er wat paneermeel in en schud wat met de vorm zodat het paneermeel de bodem en de zijkanten bedekt.

Schil de appels, snijd ze in partjes en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet bruin worden. Mix de boter met de suiker en het zout tot een lichtgele crème. Dit kan wel 10 minuten duren. Mix dan één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het beslag. Stort het beslag in de springvorm en verdeel de appelpartjes over de cake. Je kunt ze plat leggen of er recht insteken, dat maakt niet uit.

Zet de appelcake in de oven en bak in ongeveer 50-60 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is (dan moet de prikker schoon uit de cake komen). Laat wat afkoelen en haal dan de rand van de springvorm los. Bestrooi voor het opdienen de ronde appelcake met poedersuiker.

Vond je deze ronde appelcake lekker? Probeer ook eens deze cakes te maken:

Heb jij zelf nog een tip voor het maken van deze cake of een andere heerlijke cake? Deel het met ons in de reacties hieronder.

admin

View Comments

  • Heerlijk en eenvoudig recept voor de appelcake en voor een onervaren iemand als ik goed te maken.
    Het resultaat ziet er super goed uit en smaakt heel lekker.
    Beetje kaneel en poedersuiker erover
    Hmmmmm

  • Makkelijk recept met verbluffend resultaat , zelfs voor iemand zoals ik die geen ervaring met bakken heeft.
    Leuk om te maken vandaag met dat herfstweer buiten .
    Smaakt heerlijk met wat poedersuiker en kaneel en beetje slagroom.

Share
Published by
admin
Tags: appelbakken

Recent Posts

Hypotheek en tuin: Match made in heaven?

Een eigen huis met een prachtige tuin is voor velen een droom. Maar hoe beïnvloedt…

11 uur ago

Met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar Porto en Lissabon van 5 t/m 12 mei 2025

Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…

2 weken ago

Kruiden binnen overwinteren

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…

3 weken ago

LandIdee Chocoladecake

Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…

3 weken ago

Zwevende sneeuwvlokken

Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…

3 weken ago

Ga met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar de Cotswolds 20 t/m 27 juni 2025

Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…

4 weken ago