Het aspergeseizoen is nog steeds in volle gang, tijd voor een lekker receptje: witte asperges met rucola en smakelijke eierpasteitjes.
Asperges en eieren zijn nog altijd een gouden combinatie. Maar ook daarmee valt te variëren: Maak bij witte asperges eens deze lekkere pasteitjes, een soort mini-souffleetjes van eieren met room en wat geraspte kaas.
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Voor 4 personen heb je nodig:
Voor de garnering:
Schil eerst de witte asperges en zet even weg in water. Begin dan aan de eierpasteitjes: bestrijk de vormpjes met boter en bestrooi ze met paneermeel. Verwarm de oven voor op200 °C (boven- en onderwarmte).
Splits de eieren. Klop de eidooiers en nootmuskaat schuimig. Roer er afwisselend geraspte kaas en room door. Schep vervolgens de stijf geklopte eiwitten en bloem erdoor, samen met een snufje zout. Doe het mengsel in de vormpjes en bak de pasteitjes in 15 minuten goudbruin.
Kook ondertussen de aspergepunten met suiker 10 minuten op een zacht vuur. Meng de druivenpitolie met balsamicoazijn voor een vinaigrette. Spoel de rucola af, laat uitlekken, maak schoon en trek in kleine stukken. Was de tomaatjes en halveer ze.
Schik de uitgelekte witte asperges op borden en besprenkel met de vinaigrette. Leg de warme pasteitjes op de borden en garneer met de rucola en tomaatjes.
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…