Categories: HoofdgerechtRecepten

Spinaziedriehoekjes met venkel

Spinazie is een van de eerste groenten in de border en op de markt. De groene krachtpatser opent het seizoen van de gezonde en verse gerechten. Hoe sneller de spinazie op je bord ligt, des te meer voedingstoffen er behouden blijven. De tere blaadjes banen zich al in maart een weg naar de zon. Je kunt spinazie vanaf maart in de volle grond zaaien

Voor 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 20 minuten

Ingrediënten
1 pakje filodeeg (10 vellen)
1 venkelknol
200 gram verse spinazie
1 ui (gesnipperd)
40 gram boter
200 gram feta
2 eieren
Citroensap
Zout
Versgemalen peper

Bereiding
Was de venkel en verwijder de bladstelen. Snijd de venkel in fijne reepjes en daarna in blokjes. Marineer de venkel in citroensap en dek vervolgens de schaal af.

Was de spinazie en verwijder de stelen. Smelt 20 gram boter in een koekenpan en fruit de ui. Voeg daarna de spinazie toe tot hij slinkt. Snijd de feta in stukjes. Doe de spinazie, de kleingesneden feta en de eieren bij de venkel. Meng alle ingrediënten en kruid ze met zout en peper. Voor de smaak kun je eventueel ook nog wat honing toevoegen.

Driehoekjes maken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg 10 vellen filodeeg op een werkvlak en halveer ze in de lengte zodat je 20 rechthoeken krijgt. Leg wat vulling op een hoek en vouw het deeg over de vulling zodat er een driehoek ontstaat. Vouw de rest van het deeg daar vervolgens overheen. Smelt 20 gram boter in een pan en bestrijk de spinaziedriehoekjes met de gesmolten boter. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de driehoekjes erop en schuif de plaat in het midden van de oven. Bak ze in 20 minuten goudbruin.

Meer over spinazie lees je in LandIdee lente 2012. Daar vind je nog zeven andere gerechten met spinazie:
Taart met spinazie en bacon
Hartige paastaart met spinazie en ei
Spinaziesoep met waterkers
Ravioli met spinazie
Soufflé met wilde spinazie
Spinaziesalade met warme spekreepjes
Kaastoast met spinazie en paprika

admin

View Comments

Share
Published by
admin
Tags: bruncheieren

Recent Posts

Met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar Porto en Lissabon van 5 t/m 12 mei 2025

Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…

1 week ago

Kruiden binnen overwinteren

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…

2 weken ago

LandIdee Chocoladecake

Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…

2 weken ago

Zwevende sneeuwvlokken

Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…

3 weken ago

Ga met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar de Cotswolds 20 t/m 27 juni 2025

Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…

3 weken ago

Oplossingen LandIdee Winterboek

Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…

4 weken ago