Schorseneren worden een echte delicatesse wanneer je ze serveert met kaassaus. Dit recept voor schorseneren in kaassaus is geschikt voor 4 personen.
Ingrediënten
1 citroen (sap)
800 g schorseneren
750 ml groentebouillon
zout
100 ml droge witte wijn
200 g versgeraspte kaas (bijvoorbeeld Emmentaler en Gruyère)
1 tl maïzena
2 cl vruchtenbrandewijn
2 el vers gehakte kervel
peper uit de molen
Bereiding schorseneren in kaassaus
Giet het citroensap met circa 400 ml water in een kom.
Schil de schorseneren, was ze, snijd ze in circa 3 cm lange stukken en leg die meteen in het citroenwater.
Breng de bouillon met wat zout en de wijn aan de kook.
Giet de schorseneren af en doe ze in de bouillon.
Laat ze ongeveer 15 minuten op zacht vuur sudderen.
Roer daarna de kaas erdoorheen tot deze gesmolten is.
Meng de maïzena met de vruchtenbrandewijn en bind de saus met dit mengsel.
Voeg ten slotte de kervel toe, breng met zout en peper op smaak en dien op.
Bereidingstijd: 20 minuten | Kooktijd: circa 20 minuten
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…