Met het vooruitzicht op de feestdagen is het heerlijk om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Met deze ronde appelcake zorg je er voor dat iedereen een warm gevoel krijgt van binnen!
Ingrediënten:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een springvorm in met neutrale olie of boter. Strooi er wat paneermeel in en schud wat met de vorm zodat het paneermeel de bodem en de zijkanten bedekt.
Schil de appels, snijd ze in partjes en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet bruin worden. Mix de boter met de suiker en het zout tot een lichtgele crème. Dit kan wel 10 minuten duren. Mix dan één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het beslag. Stort het beslag in de springvorm en verdeel de appelpartjes over de cake. Je kunt ze plat leggen of er recht insteken, dat maakt niet uit.
Zet de appelcake in de oven en bak in ongeveer 50-60 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is (dan moet de prikker schoon uit de cake komen). Laat wat afkoelen en haal dan de rand van de springvorm los. Bestrooi voor het opdienen de ronde appelcake met poedersuiker.
Heb jij zelf nog een tip voor het maken van deze cake of een andere heerlijke cake? Deel het met ons in de reacties hieronder.
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…
View Comments
Heerlijk en eenvoudig recept voor de appelcake en voor een onervaren iemand als ik goed te maken.
Het resultaat ziet er super goed uit en smaakt heel lekker.
Beetje kaneel en poedersuiker erover
Hmmmmm
Makkelijk recept met verbluffend resultaat , zelfs voor iemand zoals ik die geen ervaring met bakken heeft.
Leuk om te maken vandaag met dat herfstweer buiten .
Smaakt heerlijk met wat poedersuiker en kaneel en beetje slagroom.