Ziet deze rode bietensalade er niet smakelijk uit? Je maakt hem in een handomdraai!
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten
Voor de salade:
4 rode bieten 2 rode uien
klein kropje sla
circa 250 gram walnoten
Voor de dressing:
scheutjes olijfolie
3 el basalmicoazijn
0,5 el mayonaise
0,5 el mosterd
suiker naar smaak
Bereiding rode bietensalade
Pluk (of snijd) en was de sla. Verdeel wat blaadjes over de borden.
Schil de bieten en snijd ze in schijfjes, verdeel de schijfjes ook over de borden.
Verwijder de schillen van de uien en snijd ze in parten zo groot als gewenst. Verdeel ook de uien over de borden. Rooster eventueel kort de walnoten op een laag vuurtje en strooi ze over de bietensalade.
Bereiding dressing
Doe een scheutje olijfolie en de mayonaise in een kommetje. Roer het goed door elkaar. Voeg vervolgens de basalmicoazijn en de halve lepel mosterd toe. Roer alles opnieuw door elkaar. Voeg als laatste naar smaak suiker toe.
Verdeel de dressing over de rode bietensalade en geniet ervan!
Tip: Ook de bladeren van sommige rode bieten smaken heerlijk door salades!
Meer lekkere recepten met rode bieten vind je in het magazine Landidee februari-maart.
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…