Categories: ReceptenTaart & Cake

Recept toefjestaart pistache-framboos-citroen

Maak zelf deze heerlijke én mooie toefjestaart voor de feestdagen! Je maakt de toefjes van meringue. 

Ingrediënten Voor de meringue
6 eiwitten
2 mespunten zout
200 g suiker
20 druppels citroensap
200 g poedersuiker, gezeefd
gele, rode en groene voedingskleurstof (gel of pasta)

Voor de room, coulis en decoratie
½ portie zelfgemaakte lemon curd of 125 g kant-en-klare lemon curd
½ bakje frambozen
1 el suiker
1 el water
1 tl citroensap
5 el geraspte kokos
½ portie zelfgemaakte slagroom (zie recept) of ¼ spuitbus slagroom uit de winkel
4 el fijngehakte pistachenoten,10 witte dragees (snoepjes met een suikerlaagje)

Bereiding
Maak twee porties meringue, 3 eiwitten per portie (zie recept Franse meringue).
Teken aan de binnenkant van een spuitzak met een ronde, gladde spuitmond van 20 mm lange strepen met de gele kleurstof.
Vul deze spuitzak met een portie meringue.
Kleur twee andere spuitzakken (eveneens met een ronde, gladde spuitmond van 20 mm) respectievelijk met de rode en de groene kleurstof.
Vul deze zakken elk met een halve portie meringue.

Verwarm de oven voor tot 100 °C.
Bekleed 3 bakplaten met bakpapier en spuit hierop minimeringues: 26 met gele strepen, 15 met rode strepen en 7 met groene strepen.
Bak de meringues 1 uur en 15 minuten en laat afkoelen.
Bestrijk de onderkant van de gele meringues met een flinke laag lemon curd.
Verdeel de meringues over de onderste schaal van een étagère met drie verdiepingen.

Verwarm in een steelpan de frambozen met de suiker, het water en het citroensap gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
Laat het mengsel afkoelen.
Doop de onderkant van de rode meringues in deze coulis en rol ze vervolgens door het geraspte kokos.
Zet deze meringues op de tweede schaal.

Verdeel wat slagroom over de onderkant van de groene meringues en haal ze dan door de gehakte pistachenootjes.
Verdeel deze meringues over de bovenste schaal. Garneer de stapeltaart met de dragees.

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten ǀ Baktijd: 2 uur

Op zoek naar nog meer lekkere nagerechten en taarten? Op zoek naar nog meer lekkere nagerechten en taarten? Je vindt het in het boek Pavlova & Meringue van Lene Knudsen kost € 8,95, ISBN 9789461431271
Meer info: www.goodcook.nl

Nog een lekker recept: Klassieke pavlova met passievrucht-yoghurt en sesam

admin

Share
Published by
admin
Tags: bakkenfeest

Recent Posts

Met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar Porto en Lissabon van 5 t/m 12 mei 2025

Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…

1 week ago

Kruiden binnen overwinteren

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…

2 weken ago

LandIdee Chocoladecake

Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…

3 weken ago

Zwevende sneeuwvlokken

Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…

3 weken ago

Ga met TuinSeizoen op tuin- en cultuurreis naar de Cotswolds 20 t/m 27 juni 2025

Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…

4 weken ago

Oplossingen LandIdee Winterboek

Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…

4 weken ago