Aardbeien zijn heerlijk fris en maken van iedere taart een feestje! Vanaf half mei/begin juni oogsten we pas verse aardbeien uit de tuin, maar tot die tijd kunnen we al wel genieten van aardbeien uit de winkel en ook die smaken heerlijk op deze taart!
Ingrediënten
Deeg
300 g bloem
200 g boter
100 g poedersuiker
1 snufje zout
1 ei
Vulling
3 dl melk
25 gram custardpoeder of vanillepuddingpoeder zonder suiker
25 gram suiker
400 gram aardbeien
Of (eventueel kant-en-klare) vanillepudding óf banketbakkersroom
Circa 400 gram verse aardbeien
Bereiding deeg
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe het bloem, de boter, poedersuiker, ei en het snufje zout in een beslagkom en kneed het met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg.
Zet het 2 uur koud weg en bak het daarna blind (met bakbonen) 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de taartbodem afkoelen.
Bereiding vulling
Voorbereiding: spoel een kom goed af met koud water. Maak de kom droog en zet deze in de buurt, zodat je de pudding hier na het koken gelijk in kunt doen.
Doe de suiker en de custardpoeder samen met ongeveer de helft van de melk in een pannetje.
Zet het op een hoog vuur en roer het geheel goed door.
Wanneer het mengsel een gladde massa is, voeg je de overige melk toe.
Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het ongeveer 3 minuten doorkoken.
Blijf constant roeren, zo voorkom je aanbranden en klontjes.
Giet de custardpudding na het koken gelijk in de koude kom. Laat de custardpudding ongeveer 3 uur afkoelen in de koelkast of een uur in de diepvries.
Afwerking
Verdeel de pudding gelijkmatig over de gebakken bodem.
Snijd de aardbeien in schijfjes en verdeel ze over de taart.
Serveer eventueel met wat frisse blaadjes munt.
Serveertip: Rooster 1-2 el amandelen goudbruin en strooi die, samen met 1 el vanillesuiker, over de aardbeien
Lees hier meer over aardbeien in de tuin, op gebak en hoe je ze goed kunt bewaren.
JA! Zo maakte mijn moeder het ook!