Een bijzonder, maar oh zo lekker Zeeuws recept. Alleen eten in Zeeland? Nee hoor, dit kun je ook gewoon in eigen keuken bereiden.
Ingrediënten
- een bosje verse scheermessen
- zout
- 1 dl olijfolie
- sap van 1 citroen
- ½ bosje peterselie (fijngesneden)
- peper
Bereiding
Verhit een grillplaat en bestrijk die licht met wat olie.
Leg de scheermessen een paar seconden in kokend water met zout.
Schep ze er dan met een schuimspaan uit en vouw open.
Herhaal dit tot ze allemaal klaarliggen.
Druk de scheermessen in groepjes van zes met het vlees op de hete plaat, gedurende 15 seconden.
Beslist niet langer, anders worden ze taai.
Schik ze op een schaal.
Giet er olie en citroensap over, bestrooi met peterselie en versgemalen peper. Serveer direct.
Tip: Je kunt ze na het blancheren ook ‘rauw’ serveren met een drupje citroen en versgemalen peper of in stukjes gesneden als een soort tartaar in de eigen schelp. Leuk als amuse.
Dit recept is afkomstig uit het boek Zilt Zoet Zeeland
Auteurs Annette van Ruitenburg en Tanja van den Berge
Fotografie Ruth de Ruwe
Prijs € 39,95
Uitgeverij Fontaine Uitgevers
ISBN 978 90 5956 707 8