Op zoek naar een gemakkelijke en lekkere maaltijd? Probeer deze heerlijke rodebietensoep met room!
Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Ingrediënten rodebietensoep
1 sjalotje
50 g gember
100 g bloemige aardappelen
300 g rode bieten
200 g rodekool
2 el koolzaadolie
circa 800 ml groentebouillon
zout en peper
1-2 el balsamicoazijn
1-2 tl gemalen koriander
100 ml room
100 g zure room
Bereiding rodebietensoep met room
Pel het sjalotje, schil de gember en hak beide fijn.
Schil de aardappelen en snijd ze in grove blokjes.
Was de rode bieten zorgvuldig, schil ze (het best met keukenhandschoenen aan, omdat ze kleur afgeven) en snijd ze eveneens in blokjes.
Maak de rodekool schoon en snijd hem in fijne repen.
Verhit de olie in een pan.
Fruit de gember en het sjalotje tot ze glazig zijn.
Doe de aardappelen, rode bieten en rodekool erbij.
Voeg de groentebouillon toe en laat alles 25-30 minuten op een zacht vuur sudderen.
Pureer de groenten en breng met zout, peper, balsamicoazijn en koriander op smaak.
Klop de room half stijf en meng met de zure room.
Schep de soep op, garneer elke portie met een schep roommengsel.
Bereidingstijd: 40 minuten ǀ Kooktijd: circa 30 minuten