Perfect voor een zondagse lunch of uitgebreid met een salade als avondmaaltijd. Deze quiche vindt bijna iedereen lekker. Het recept komt uit het boek Quiche & Hartige taart van Marion Flipo.
In LandIdee dec-jan vind je meer recepten uit het boek Quiche & Hartige taart.
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten quiche gerookte zalm & broccoli
- 240 g korstdeeg (zie basisrecept hieronder)
- 50 g geraspte emmentaler
Voor het garnituur
- 1 broccoli
- zout
- 120 g gerookte zalm, in plakken
Voor de vulling
- 3 eieren + 1 eigeel
- 100 ml volle melk
- 250 ml vloeibare room
- 130 g crème fraîche
- 3 el gehakte verse dille
- zout
- versgemalen zwarte peper
Extra nodig: bakvorm Ø 20 cm en 4,5 cm hoog
Bereiding quiche gerookte zalm & broccoli
Verwarm de oven voor tot 170 °C.
Druk het deeg in de vorm en bak de bodem blind.
Verdeel de geraspte emmentaler over de warme quichebodem.
Haal met een mesje de broccoliroosjes los.
Kook ze 5 minuten in kokend water met zout en laat ze uitlekken.
Snijd de plakken zalm in gelijke reepjes.
Klop de eieren, het eigeel, de melk en de vloeibare room en crème fraîche door elkaar.
Voeg de gehakte dille, zout en wat zwarte peper toe.
Verdeel de broccoliroosjes en zalmreepjes over de geraspte emmentaler.
Stort het eimengsel voorzichtig over de garnituur.
Zet de quiche 35 minuten in de oven en laat hem 5 minuten rusten.
Basisrecept korstdeeg
Ingrediënten korstdeeg
- 250 g bloem
- 1 tl zout
- 150 g boter
- 1 ei
- water
Bereiding korstdeeg
Maak een hoopje van de bloem en het zout met een kuiltje in het midden.
Leg daarin de in stukjes gesneden boter.
Wrijf alles tussen je vingers tot een homogeen poeder, voeg het ei toe en kneed het deeg: uiteindelijk ontstaat er een homogene bal (voeg zo nodig wat water toe). Wikkel de bal in plasticfolie en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Meer recepten in het nieuwste nummer van LandIdee
Het recept voor korstdeeg met zaden en kruiden vind je in LandIdee december-januari 2018-2019. Hierin vind je ook de recepten van onderstaande recepten:
- Quiche met paddenstoelen
- Glutenvrije quiche wortel en feta
- Quiche groentelinten en ricotta
- Provencaalse quiche
- Quiche geroosterde pompoen en hazelnoot
- Quiche roquefort-walnoot & gepocheerde peer
Receptuur: Marion Flipo
Foto’s: David Japy
Boek Quiche & Hartige taart
Auteur Marion Flipo
Fotograaf David Japy
Prijs € 8,95
ISBN 9789461431981
Uitgever Good Cook