Zin in iets zoets, maar ook iets gezonds? Probeer deze pompoenpannenkoeken! Dit Antilliaans recept smaakt lekker op warme en koude dagen.
Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Kook de pompoen in ongeveer 10 minuten gaar, voeg een snufje zout toe en prak het vruchtvlees met een vork, pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine.
Voeg de twee eieren, de bloem, melk, kaneel, het bakpoeder, de suiker en de rozijnen toe aan de puree. Mix het geheel tot een glad beslag.
Verwarm de olie in een koekenpan en schep drie eetlepels beslag in de pan. Zo krijg je drie kleine pannenkoekjes.
Tip: Lekker met roomkaas, stroop en geroosterde pompoenpitten. Maar ook met (boter en) suiker zijn ze heerlijk!
Meer met pompoen? Probeer pompoensoep!
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…
View Comments
Nog nooit eerder gegeten. Ik ga ze zeker uitproberen met pompoenen uit eigen tuin !