Een barbecue met alleen maar vlees? Nee hoor, ook vis smaakt heerlijk van de barbecue en vooral deze zalm met spinazieroom en venkel!

 Ingrediënten
1 sjalot
olijfolie
witte wijn
1 handje jonge spinazieblaadjes
1 dl culinaire room
sap van 1 citroen
4 porties zalmfilet
1 venkel
Peper en zout

Bereiding papillot van zalm met spinazieroom en venkel
Pel en snipper de sjalot fijn, fruit glazig in een scheutje olijfolie.
Blus met een scheutje witte wijn en voeg de spinazie toe.
Giet er de room bij, breng op smaak met het citroensap en kruid met peper en zout.
Mix alles fijn in een blender.
Vet 4 stukken aluminiumfolie in met boter en leg er de zalmfilets op.
Lepel er de spinaziesaus over.
Snij de venkel flinterdun met een mandoline, besprenkel met olijfolie en citroensap, kruid met peper en zout.
Verdeel over de zalm en vouw de papillotten dicht.
Bak de papillotten 8 minuten op de barbecue.
Serveer meteen.

Dit gerecht is ontwikkeld (voor Lidl) door Tom De Jaeger en Koen Maes, BBQ ACADEMY

Probeer ook eens een van onderstaande recepten:
BBQ-brood
Frisse salade met lentegroenten
Courgette met Parmezaanse kaas
Kipbrochette met komkommer-tomaatsalade