Chutney is eigenlijk de hartige vorm van jam, heerlijk om te serveren bij verschillende vlees- en groentegerechten. Deze mediterrane chutney geeft je even het gevoel alsof je aan de Middellandse zee op vakantie bent.
Dit recept is geschikt voor ongeveer 4 potten
Ingrediënten mediterrane chutney
3 grote uien
1 kg tomaten
1 aubergine
2 courgettes
1 rode en 1 gele paprika
3 dl azijn
400 gr basterdsuiker
3 tenen knoflook
takje rozemarijn en tijm
2 laurierblaadjes
1 tl paprikapoeder
mespunt zout
Bereiding mediterrane chutney
Snijd de uien in kleine stukjes.
Ontvel de tomaten door ze even in kokend water onder te dompelen en ze daarna te laten schrikken in koud water. De velletjes laten dan heel gemakkelijk los.
Snijd de tomaten, aubergine en courgettes in kleine blokjes en doe dit samen met de geperste knoflook en een beetje azijn in een pan.
Draai het vuur laag en kook tot een grove moes.
Doe de rozemarijn, tijm en laurierblaadjes in een stukje gaas en voeg dit zakje toe aan het mengsel, samen met het zout, paprikapoeder, suiker en de rest van de azijn. Laat zonder deksel op een zeer laag vuur indikken.
Verwijder het zakje met kruiden en vul de potten tot de rand. Giet in warme schone potten en sluit af.
Zet de potten op de kop tot ze zijn afgekoeld.