Deze komkommersoep is een heerlijke frisse soep voor warme dagen.
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten
2 komkommers
1 paprika
2 sjalotten
1 el olijfolie
1 bouillonblokje (kip of groente)
½ l water
8 takjes munt (alleen de blaadjes)
125 g crème fraîche
peterselie en/of munt naar smaak
peper en zout naar smaak
eventueel wat rauwe plakjes ham
Bereiding komkommersoep
Schil de komkommer en snijd in kleine stukjes.
Snijd de paprika en verwijder de zaadjes.
Snipper de sjalotten.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotjes.
Voeg de komkommer, paprika en het water toe.
Los het bouillonblokje op en breng het geheel aan de kook.
Laat het op laag vuur circa 5 minuten doorkoken.
Snijd eventueel wat peterselie en/of munt fijn.
Voeg de kruiden al roerend toe aan de soep.
Meng ongeveer de helft van de crème fraîche erdoor.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden of in kleine glaasjes en decoreer met de rest van de crème fraîche. Garneer wat muntblaadjes en/of andere kruiden en komkommerschijfjes.
Lauwwarm of koud komkommersoep het lekkerst!
Ook lekker (en leuk): Mexicaanse posole verde (feestsoep)