Recept kipkroketten voor 4 personen
Ingrediënten: 500 g bloemige aardappelen, zout, 300 g kipfilet, 2 eidooiers, 2 el vers geraspte parmezaan, 2 el boter, 1-2 el gehakte peterselie, 1-2 el bloem, peper, vers geraspte nootmuskaat
Voor het paneren: 4-5 el bloem, 2 eieren, circa 100 g paneermeel
Bereiding: Schil de aardappelen, was ze en kook ze in circa 30 minuten in zout water gaar. Spoel de kipfilets af, dep ze droog en maal ze in een vleesmolen of in de keukenmachine tot een fijne farce. Giet de aardappelen af, druk ze door een aardappelpers of zeef en laat uitdampen. Kneed ze met de eidooiers, parmezaan, boter, peterselie en kippenfarce tot een goed vormbaar deeg. Breng met zout, peper en nootmuskaat op smaak.
Verwarm de oven voor op 180 graden circulatielucht. Halveer het deeg of deel het in drieën en vorm op een met bloem bestoven werkblad, rollen met een doorsnede van circa 2-3 cm. Snijd de rollen in circa 6 cm lange stukken.
Zet schaaltjes met bloem, geklutste eieren en paneermeel klaar. Wentel de stukken respectievelijk in de bloem, eieren en paneermeel. Leg de kroketten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Bereidingstijd: 45 minuten ǀ Kooktijd: 50 minuten
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…