Zin in een keer wat anders? Probeer dan dit heerlijke recept met kip, aardappeltjes en rozemarijn uit de oven. Geserveerd met gestoomde broccoli is het een echte traktatie!
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten
8 drumsticks of 4 kippenpoten
1 kg vastkokende kleine aardappeltjes
100 ml olijfolie
1 el rozemarijn
1 el verse oregano
8 teentjes knoflook
peper en zout
mosterzaad (eventueel)
Bereiding kip en aardappeltjes met rozemarijn
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de aardappelen, maar schil ze niet. Snijd ze in partjes en maak ze goed droog. Leg de aardappelen met de kip in een ruime ovenschaal, giet de olijfolie er overheen en meng de aardappelen en de kip goed door de olie, zodat alle kanten bedekt zijn. Maal er zwarte peper overheen en bestrooi met wat zeezout, oregano en rozemarijn.
Haal de knoflookteentjes van de bol en leg ze compleet met schil tussen de aardappelen en de kip.
Bestrooi eventueel nog met wat mosterdzaad. Zet de schaal in de oven en bak ongeveer een uur totdat de kip gaar is.
Schep halverwege de baktijd nog eens een keer om. De knoflook is lekker mee geroosterd.
Je kunt de zacht geworden knoflook gemakkelijk uit het velletje knijpen. Serveer met gestoomde broccoli.
Ook lekker: spinaziepasta met roomkaas en kip
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…