Bij het maken van pompoensoep kun je haast eindeloos variëren. Probeer verschillende pompoenen en maak de soep op smaak met jouw lievelingskruiden! Probeer eens deze hokkaido pompoensoep.
De Hokkaido is een van de meest bekende pompoensoorten. De geliefde Hokkaido met het wrattige steeltje heeft een eetbare schil en is veelzijdig inzetbaar. Je maakt er onder andere heerlijke soep van. Onderstaand recept is geschikt voor 2 personen. Wil je nog langer genieten van je pompoensoep? Vries het dan in.
Ingrediënten hokkaido pompoensoep
- 250 g hokkaido pompoen
- ½ l (kippen)bouillon
- 1 grote ui
- 1 tl kerriepoeder
- 1 laurierblad
- 15 g boter of olie
- scheutje ketjap manis
- peper
- ½ bosje peterselie
Bereiding recept hokkaido pompoensoep
Pel en snipper de ui. Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes. Verhit boter of olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui even aan.
Voeg kerrie toe en bak 10 seconden mee totdat de geur loskomt en voeg dan de pompoen toe. Roer goed door en bak 5 minuten.
Voeg bouillon en laurier toe, breng aan de kook en laat de soep met het deksel op de pan 10 minuten koken tot de pompoen zacht en gaar is.
Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer helemaal glad.
Breng de hokkaido pompoensoep weer aan de kook en breng op smaak met ketjap, peper en eventueel nog wat zout.
Dien de soep op met fijngehakte peterselie.
Deze hokkaido pompoensoep is ook lekker met een scheutje room en wat geroosterde pompoenpitten!
Vind je pompoen ook zo heerlijk? Probeer dan ook eens deze lekkere recepten met pompoen: