Gezonde chips? Ja dat kan! Deze groentechips maak je gemakkelijk zelf van rode bieten, pastinaak, wortel en aardappel.
2 rode bieten
1 pastinaak
1 zoete aardappel
1 wortel
Olijfolie
Wat (zee)zout
Kruiden naar smaak
Verwarm de oven voor op 180 graden .
Schil de pastinaak, de rode biet, de wortel en eventueel de zoete aardappel (hoeft niet per se) en snijd of schaaf de groenten met een kaasschaaf in dunne schijfjes.
Doe de schijfjes in een grote schaal, besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi ze met wat zout en kruiden naar smaak.
Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
Leg de plakjes op de bakplaat.
Bak de chipjes in circa 5 tot 10 minuten mooi krokant en bruin.
Ook lekker: pastinaakfrietjes!
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…