Bij viooltjes draait alles om kleur en geur. Je kunt ze rauw eten over salades en er hapjes mee garneren, of je taart decoreren met gesuikerde viooltjes.
De kleintjes hebben de grootste charme – zoals het maarts viooltje, driekleurig viooltje en hoornviooltje – maar ook de grote tuinviolen zijn eetbaar.
Bereiding gesuikerde viooltjes
Was en droog de bloemetjes voorzichtig en verwijder de steeltjes.
Klop een eiwit los met een halve el water.
Bestrijk de bloemetjes zorgvuldig met een penseeltje met eiwit en strooi er direct fijne kristalsuiker (geen poedersuiker) over.
Laat ze goed drogen op vetvrij papier, bijvoorbeeld op een warm plekje in de zon of in een lauwe oven (maximaal 35 °C).
Als je dit herhaalt, kun je de gesuikerde viooltjes wat langer bewaren in een goed afgesloten trommel.
Beeldschoon op cakejes en taart!
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…