Gepekelde komkommer met borage is een lekker, gezond én makkelijk hapje voor feestjes of gewoon als tussendoortje!
Ingrediënten
1 komkommer*
2 el grof zeezout
10 boragebladeren, in dunne reepjes gesneden
10-20 boragebloemetjes
dille
ui naar smaak
* in de (na)zomer ook heerlijk met zelfgeteelde verse augurken!
Bereiding gepekelde komkommer met borage
Was de komkommer, droog hem en snijd hem in schijfjes.
Spreid de schijfjes uit over 1 of 2 grote vergieten en bestrooi ze met het zout.
Laat ze minimaal 30 minuten staan zodat het vocht eruit trekt.
Spoel de schijfjes kort af met koud water, laat ze goed uitlekken en bestrooi ze met borageblad.
Schep dat door elkaar. Bestrooi het gerecht dan met de boragebloemetjes,
Voeg eventueel fijngesneden takjes dille en ui naar smaak toe.
Serveertip
Serveer de gepekelde komkommer met borage bij alles wat een hartige, frisse toets nodig heeft, of stop de komkommerschijfjes inclusief blad en bloemetjes tussen dunne sneetjes wit boerenbrood, in driehoekjes gesneden, à la Engelse cucumber sandwiches.
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…