Een heerlijk fris, voedzaam en makkelijk recept met salie!
Dit recept is geschikt voor 2 personen
Ingrediënten Gegrilde kipfilet met salie
2 kleine kipfilets
2-3 el olijfolie
1 teentje knoflook
1 dl droge witte wijn
12 kleine blaadjes salie
1 citroen
½ tl tijm
zout en peper
Bereiding Gegrilde kipfilet met salie, knoflook en citroen
Verhit 1 el olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak de kipfilets aan beide zijden mooi bruin.
Pers het teentje knoflook uit en voeg toe.
Rasp de schil van een halve citroen en voeg toe.
Snijd 4 salieblaadjes klein en voeg toe samen met de wijn, de tijm, peper en zout. Leg het deksel op de pan en laat 15-20 minuten garen.
Bak de overige salieblaadjes in de 1-2 el olijfolie knapperig en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Leg de kipfilets op de voorverwarmde borden, garneer met de salieblaadjes en een partje citroen.
Tip: lekker met aardappelpuree en gestoomde broccoli!
Salie
Salie is een veelgebruikt keukenkruid dat het prima doet bij vleesgerechten en bij pasta. Ook in mediterrane tomatensauzen is salie een belangrijk ingrediënt. Gebruik het met mate want de smaak overheerst snel en niet iedereen kan dat waarderen. Salie wordt ook wel gebruikt om azijn en olie te aromatiseren.