Eind juni kun je de eerste courgettes oogsten. Maak van je oogst deze heerlijke courgettesoep, makkelijk, lekker én gezond!

Dit recept is geschikt voor 4 personen

Ingrediënten
2 courgettes
1 ui
teentje knoflook
2 el boter of olijfolie
700 ml kraanwater
2 groentebouillontabletten
100 g roomkaas
zout en peper naar smaak

Bereiding courgettesoep
Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
Pel en snipper de ui en snijd de knoflook klein.
Verhit de boter of olijfolie in een soeppan en fruit de ui.
Voeg de knoflook en de courgette toe en bak het mengsel al roerend 3 minuten.
Voeg het water toe en verkruimel de tabletten erboven.
Breng aan de kook en laat circa 10 minuten doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer fijn.
Voeg naar smaak zout, peper en eventueel wat kruiden toe.
Verwarm de soep nogmaals kort (2 minuten). Roer de roomkaas door de soep.

Tip: voeg wat snippers gerookte zalm toe.

Op een koele en donkere plaats blijven courgettes tot vijf dagen vers. Lees hier meer handige oogsttips

Probeer ook deze lekkere frisse komkommersoep!