Het wordt weer kouder en dat betekent dat iedereen weer een ongegeneerd excuus heeft om lekker op de bank te zitten, onder een dekentje te kruipen en te genieten van warme chocolademelk. Dit keer niet met slagroom, maar met een twist: amaretto en meringue. Geniet van dit recept van Anne-Marij de Koning.
Ingrediënten voor de chocolademelk
Voor 2 koppen chocolademelk
- 350 ml volle melk
- 150 g melkchocolade
- 2 el amaretto
Voor de meringue
- 20 g water
- 65 g kristalsuiker
- 25 g eiwit (ongeveer 1 1/2 ei)
Benodigdheden
- Thermometer
- Spuitzak
- Gasbrander
Bereiding
Meringue: Zet een steelpan met het water en de kristalsuiker op laag vuur en laat het koken tot 114°C.
Begin met het kloppen van de eiwitten met een handmixer op de hoogste snelheid, terwijl je het suikerwater door laat koken.
Giet het, zodra het een temperatuur van 121°C heeft bereikt, langzaam bij de eiwitten. Meet dit met een thermometer.
Laat de handmixer op middelhoge snelheid draaien. Zodra je al het suikerwater erbij gegoten hebt, zet je de handmixer weer op de hoogste stand. Blijf kloppen tot het eiwit helemaal stijf en afgekoeld is.
Verwarm de melk tot deze net aan de kook komt. Verdeel ondertussen de chocolade en amaretto over twee koppen.
Giet de warme melk erover en blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten.
Doe de meringue in een spuitzak en spuit flinke pieken op de chocolademelk.
Brand de meringue af met de gasbrander.
Bereidingstijd: 30 minuten
Boek Strooigoed
Auteur Anne-Marij de Koning
Prijs € 9,95
ISBN 978 94 614 3179 0
Uitgeverij Goodcook
Website www.goodcook.nl