Mmm, ziet dit chocoladecakeje met toffeevulling er niet heerlijk uit? Maak zelf zo’n lekker cakeje als dessert, als traktatie of als tussendoortje!
Dit recept is geschikt voor 6 personen
Ingrediënten
150 g ongezouten boter (plus extra om in te vetten)
4 el cacaopoeder
150 g pure chocolade
3 eieren
3 eidooiers
150 g gele basterdsuiker
120 g bloem
12 toffees
Bereiding chocoladecakejes met toffeevulling
Vet 6 puddingvormen met een inhoud van 1,5 dl in en bestrooi met cacaopoeder.
Smelt 150 g ongezouten boter met 150 g pure chocolade au bain-marie.
Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven/ heteluchtoven 160°C/ gasstand 4).
Klop 3 eieren, 3 eidooiers en 150 g gele basterdsuiker dik en luchtig.
Spatel het chocolademengsel erdoor, zeef 120 g bloem en 2 el cacaopoeder boven de kom en spatel dit er eveneens door.
Vul iedere vorm tot tweederde met het beslag.
Druk 6 x 2 toffees op elkaar en steek in de puddinkjes.
Plaats de vormen op een bakplaat en verwarm 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem uit de oven en laat 30 seconden afkoelen. Snijd de cakejes los en keer ze op een bordje.
Bestrooi met cacaopoeder, garneer met jouw favoriete ijs, vruchtjes en serveer.
Bereidingstijd: 30 minuten
Meer lekkere recepten vind je in de LandIdee special winterkeuken!