Zin in een heerlijke en makkelijk te maken taart? Kies voor deze bramen-kwarktaart. Dit recept is voor 1 springvorm (circa 26 cm Ø).
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Doe de koekjes (kies koekjes die je lekker vindt) in een vershoudzakje en rol ze met een deegroller tot kruimels.
Meng de kruimels met de zachte boter.
Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het plat.
Zet de vorm in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Spoel de bramen af en dep ze droog.
Klop de slagroom stijf.
Meng de kwark met de suiker, sinaasappelrasp en vanillesuiker.
Druk de gelatineblaadjes uit en laat ze in een kleine pan met sinaasappelsap smelten.
Roer hier 2-3 el van het kwarkmengsel door en verwerk dit vervolgens snel door de rest van het kwarkmengsel.
Schep de slagroom en de helft van de bramen door de massa en verdeel het mengsel over de taartbodem.
Strijk het glad en laat het minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
Verwijder voorzichtig de ring van de springvorm.
Leg de bramen-kwarktaart op een taartplateau, versier hem met de rest van de bramen en naar wens met muntblaadjes en dien op.
De bloei van een bramenplant is van mei tot september en vanaf augustus komen de vruchten aan de plant. De bestuiving vind plaats doordat insecten van plant tot plant vliegen. Vooral bijen en hommels zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van de bramenplant.
Nog meer bramen over? Maak er bramenjam van!
Wil je zelf bramen in de tuin? Bekijk hier handige tips.
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…
View Comments
Dit recept klopt niet
Op de foto is het kwark niet vermengd met de bramen, maar ligt het eronder