Wil jij een heerlijke taart die je zo gemaakt hebt? Probeer dan deze advocaat bokkenpootjestaart! Hij ziet er niet alleen mooi uit, hij smaakt ook nog eens heerlijk.
Je kunt voor de bodem een kant- en klare biscuitbodem kopen, maar hem zelf maken is natuurlijk veel lekkerder:
1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer de vorm met boter (bestuif eventueel met wat extra bloem).
2 Splits de eieren, klop de dooiers met de suiker en het zout luchtig.
3 Zeef de bloem en de maïzena en roer deze door de eierdooiermassa. Klop de eiwitten stijf.
4 Leg het dooiermengsel op het stijfgeslagen eiwit en schep alles voorzichtig door elkaar heen. Doe het mengsel in de bakvorm.
5 Bak de biscuitbodem in een voorverwarmde oven ( 200 graden) in 20 minuten lichtbruin. Haal de bodem uit de vorm en laat deze uitdampen en koud worden.
Voorbereiding: Zet de beslagkom voordat je begint even vijf minuten in de koelkast. Laat ook de slagroom in de koelkast staan totdat je hem gaat kloppen. Wanneer de slagroom opwarmt wordt het vet in de slagroom te zacht en zou je hem nooit stijf kunnen kloppen.
1 Verkruimel een half pak bokkenpootjes en verspreid deze kruimels over de bodem.
2 Doe de slagroom met de suiker en eventueel een zakje klopfix in een schone koude kom. Klop de slagroom op de hoogste stand met een slagroomklopper, keukenmachine of handmixer. Stop af en toe even om te kijken hoe dik de slagroom is. Als de slagroom een luchtige en romige massa vormt is het goed.
3 Doe er een scheutje advocaat door naar smaak en roer het met een spatel of lepel door de slagroom.
4 Schenk de romige massa van slagroom en advocaat over de met bokkenpootjes bedekte bodem.
5 Verkruimel de andere helft van het pak bokkenpootjes over de taart. 5 Snijd de overige bokkenpootjes voorzichtig door tweeën voor de garnering van de taart. Eventueel kun je de overgebleven bokkenpootjes ook verkruimelen en er overheen strooien. Of natuurlijk gewoon lekker zo opeten.
6 Als finishing touch schenk je de advocaat over de taart. Et voilà, je heerlijke advocaat bokkenpootjestaart is klaar om opgediend te worden.
Eet smakelijk!
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…