Tijd voor een ouderwets najaarsrecept met linzen en pastinaak. Voedzaam en lekker! Het onderstaande recept is berekend voor 4 personen.
Ingrediënten
Voor de soep
100 g rode linzen
60 g ui
250 g pastinaak
250 g aardappelen
1 el zonnebloemolie
1-1,5 liter groentebouillon
zout en peper
1 snufje gemalen anijs
1 el gehakte peterselie
Voor de croutons:
100 g meergranen toastbrood
3 el zonnebloemolie
Bereiding pastinaaksoep
Doe de linzen in een zeef, was ze onder stromend koud water en laat ze goed uitlekken.
Schil ui, pastinaken en aardappelen, hak de ui fijn en snijd de pastinaken en aardappelen in kleine blokjes.
Verhit de olie in een grote pan, bak de uiensnippers lichtjes bruin, voeg de pastinaak- en aardappelblokjes toe en laat ze lichtbruin worden.
Blus met bouillon en laat alles 5 minuten op een zacht vuur koken.
Voeg de linzen toe en laat alles nog 10-15 minuten op een zacht vuur pruttelen.
Breng met zout, peper en anijs op smaak en bestrooi met peterselie.
Verwijder voor de croutons de korst van het toastbrood en snijd de sneetjes in 0,5 cm grote blokjes.
Verhit de olie in een koekenpan, voeg de toastblokjes toe en rooster ze tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal ze uit de pan en strooi er wat zout op. Schep de soep in voorverwarmde borden en bestrooi met de croutons.
Probeer ook eens pastinaakfrietjes!