Pastinaak is een heel gezonde wintergroente. Met zijn ietwat zoete smaak leent hij zich perfect voor het maken van deze heerlijke chips!
Pastinaakchips maken is niet moeilijk. De wachttijd van het bakken in de oven duurt het langst, de bereiding kost je niet meer dan 5 tot 10 minuten. Ook leuk om samen met kinderen deze gezonde chips te maken!
3 pastinaken
Olijfolie
Zout, peper, paprikapoeder of andere kruiden naar smaak
Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de pastinaak en snijd ze in heel dunne schijfjes of rasp er met een kaasschaaf wat reepjes van af.
Smeer de plakjes in met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper, paprikapoeder of andere kruiden naar smaak.
Bak de pastinaak chips ongeveer 15-30 minuten bovenin je oven et voila, de chips zijn klaar! Laat de chips eerst helemaal afkoelen, zodat ze nog knapperiger worden.
Maak ook van rode bietjes knapperige chips, dit zorgt direct voor wat kleur!
Bekijk ook deze video:
Ook lekker: pastinaakfrietjes!
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…
View Comments