Pastinaak is een heel gezonde wintergroente. Met zijn ietwat zoete smaak leent hij zich perfect voor het maken van deze heerlijke chips!

Pastinaakchips maken is niet moeilijk. De wachttijd van het bakken in de oven duurt het langst, de bereiding kost je niet meer dan 5 tot 10 minuten. Ook leuk om samen met kinderen deze gezonde chips te maken!

Ingrediënten

3 pastinaken
Olijfolie
Zout, peper, paprikapoeder of andere kruiden naar smaak

pastinaakchips maken

Bereiding pastinaakchips

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de pastinaak en snijd ze in heel dunne schijfjes of rasp er met een kaasschaaf wat reepjes van af.
Smeer de plakjes in met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper, paprikapoeder of andere kruiden naar smaak.
Bak de pastinaak chips ongeveer 15-30 minuten bovenin je oven et voila, de chips zijn klaar! Laat de chips eerst helemaal afkoelen, zodat ze nog knapperiger worden.

groentechips
Maak ook van rode bietjes knapperige chips, dit zorgt direct voor wat kleur!

Bekijk ook deze video: 

Ook lekker: pastinaakfrietjes!