In bosbessen zit de hele kracht van de natuur. Ze zijn goed voor je gezondheid en geven toetjes, banket en jam lekker veel smaak.
En het allerbeste: de zoete vruchtjes kun je niet alleen in de vrije natuur plukken, maar ook op een bosbessenkwekerij en zelfs in eigen tuin – zomaar, vers van de struik.
Zoete ovenschotel met bosbessen
Voor 4 personen
boter voor de vuurvaste schaal
200 g bosbessen
4 eieren
30 g poedersuiker
150 g kwark
50 g bloem
50 g gemalen amandelen
250 ml melk
1 el maïzena
Verwarm de oven voor op 180º C boven- en onderwarmte. Bestrijk de vuurvaste schaal met boter. Was de bosbessen en dep ze voorzichtig droog. Splits de eieren en klop de eierdooiers met poedersuiker schuimig. Voeg de kwark, de bloem, de gemalen amandelen en de melk toe en roer alles tot een dik vloeibaar beslag. Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door de deegmassa. Doe het beslag in de schaal. Bestuif de bosbessen met maïzena, meng de helft door het beslag en verdeel de andere helft op het beslag. Bak in 30 minuten goudbruin in de oven. Haal de schotel uit de oven en dien heet of lauwwarm op.
Bereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 30 minuten