Bisschopswijn is echt een drankje voor december, het lijkt wel wat op glühwein. Wil je voor de kinderen een versie zonder alcohol maken, neem dan druivensap in plaats van wijn en laat de suiker achterwege.

Ingrediënten:
1 fles rode wijn
½ glaasje bessenjenever
kleine sinaasappel
1 kaneelstokje
6 kruidnagels
50 g suiker
stukje foelie

Bereiding bisschopswijn
Giet kokend water over de sinaasappel zodat de waslaag oplost.|
Snijd de sinaasappel in tweeën en steek de kruidnagels in de schil.
Schenk wijn en jenever in de pan, voeg de sinaasappel met de kruidnagels, het kaneelstokje en het stukje foelie toe en verwarm.
Laat ongeveer 45 minuten trekken maar zorg ervoor dat de vloeistof niet te heet wordt en zeker niet kookt, want dan vervliegt de alcohol
Haal de sinaasappel en kruiden uit de wijn, roer de suiker erdoor en dien op in hittebestendige glazen.
Geniet ervan!

Probeer ook:
Glögg, warme chocolodemelk met chili of eggnog