Een gebakken ei lijkt zo makkelijk, maar om het perfecte spiegelei te krijgen, zijn deze tips toch wel heel handig! Ook leuk: maak een ‘eifiguur’ met mal!
Leg de mal in de pan. Zet de pan met mal op middelhoog vuur, doe een scheutje boter in de mal/pan. Wacht tot de boter goed gesmolten is, maar nog niet begint te schuimen.
Breek een ei boven een kommetje of direct in de mal/pan. Wanneer je het eerst boven een kommetje breekt, kun je per ongeluk meegekomen stukjes schaal uit het ei halen.
Doe eventueel een deksel over het ei, het liefst een deksel dat kleiner is dan de pan en precies over het ei past zonder de dooier aan te raken. Laat het ei in circa 3-5 minuten bakken.
Zodra het eiwit gestold en het randje een klein beetje krokant is, is het ei klaar. Haal voorzichtig de mal weg, of schep het gebakken ei met mal en al uit de pan en haal de mal pas weg nadat je het geheel op een bord hebt gelegd. Gebruik hiervoor een schuimspaan.
Bestrooi het gebakken ei naar smaak met wat zout of andere kruiden.
Serveer het gebakken ei op brood of toast! Heerlijk met avocado, een plakje kaas of ham en eventueel wat kruiden en sla: eet smakelijk!
*Bak je een ei zonder mal, dan sla je de stappen met mal uiteraard gewoon over.
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…