Zin om te bakken? Probeer eens deze smakelijke rabarbertaartjes, die je naar wens maakt met bloem of halfom volkorenmeel (foto). Ze hebben een heerlijke friszoete vulling van rabarber met morellen.
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Baktijd: circa 40 minuten
Voor de vulling
Voor het deeg:
1. Maak de vulling
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Snijd de rabarber in 1-2 cm grote stukken. Breng 200 ml van het kersensap met de rabarber aan de kook. Meng het puddingpoeder volgens de instructies op de verpakking met 40 gr suiker en vervolgens met de rest van het kersensap (130 ml). Giet dit bij het rabarbermengsel in de pan en breng opnieuw aan de kook. Meng de kersen en het tarwegriesmeel door het rabarbermengsel en laat afkoelen. Voeg indien gewenst nog wat suiker toe.
2. Maak het deeg
Verwerk alle ingrediënten tot een glad deeg. Vorm van het deeg een rol, verdeel deze in 8 even grote stukken en rol elk stuk uit tot een rondje van ongeveer 20 cm doorsnee. Breng de vulling in het midden van de rondjes aan. Vouw het deeg om de vulling heen omhoog en druk aan.
3. Bakken
Bedek een bakblik met bakpapier en verdeel de taartjes met wat tussenruimte over het papier. Bak ze in de voorverwarmde oven bij 180 graden in 35-40 minuten goudbruin (bij halfom volkorenbloem wordt het gebak wat donkerder). Strooi over de rabarbertaartjes eventueel nog wat poedersuiker.
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…