Mmmm ziet dit er niet heerlijk uit? De mooie haasjes en konijntjes zorgen ervoor dat deze taart een hele mooi én lekkere traktatie is met Pasen! Was je van plan de worteltjestaart te maken, niet getreurd, Pasen kent gelukkig ook een tweede paasdag.
De chocolade- appelpaastaart is ongeveer voor 6 personen. De ingrediënten zijn geschikt voor een springvorm van 15 centimeter.
Ingrediënten voor het chocoladedeeg
4/5 eetlepels cacaopoeder
200 gram bloem
100 gram zachte boter
4 eetlepels basterdsuiker
2 eierdooiers
Enkele druppels vanille-extract
Koud water
Ingrediënten voor de vulling van de chocolade-appelpaastaart
500 gram appels
25 gram boter
2 theelepels kaneel
50 gram chocolade in stukjes
2 losgeklopte eiwitten
1 eetlepel basterdsuiker
Zo maak je de chocolade-appelpaastaart
1 Verwarm de oven voor op 180 graden. 2 Doe de boter, de bloem en de cacao in een kom. Kneed het tot er een kruimelige massa ontstaat. Voeg vervolgens de eierdooiers, het vanille-extract en een scheutje water toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg.
3 Rol het deeg uit. Gebruik 2/3 van het deeg om de springvorm mee te bekleden. (15cm) Zet de springvorm (met deeg) ongeveer 30 minuten in de koelkast. Rol het andere deel van het deeg uit en maak er met uitsteekvormpjes kleine konijntjes en kuikentjes van. 4 Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes. Doe de helft van de appelblokjes in een steelpan en voeg de boter en het kaneel toe. Laat ze onder af en toe zacht roeren op een laag vuur koken tot ze zacht worden.
5 Voeg de andere helft van de ongekookte appelblokjes toe en laat het geheel afkoelen, roer de chocoladestukjes erdoor. Prik met een vork wat gaatjes in de deegbodem en voeg de appels toe. Leg de deeghaasjes en konijntjes erop, bestrijk ze met wat eiwit en bestrooi het eventueel met basterdsuiker. 6 Bak de taart in circa 35 minuten in de voorverwarmde oven tot een heerlijke bruine, krokante chocolade-appelpaastaart!
Fijne paasdagen!
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…
View Comments
Leuk gedaan Ellis.
Hij is vast heel lekker.
En wat een mooie paastak!
Gr T.Liny
Wat een mooie taart!
En vast heel lekker.
En de paastak,heel byzonder.
Gr T.Liny.
Dag Ellis wat een geweldige taart.
Ik heb hem vandaag gemaakt maar in de beschrijving wordt vergeten te zeggen dat je voor het deeg de suiker er ook bij moet doen. Ik was het bijna vergeten. Mijn recept was al van vorig jaar maar precies hetzelfde. Misschien kan het aangepast worden. Ik moet hem nog gaan proeven maar hij ziet er heerlijk uit.