Lamskarbonades zijn prima te combineren met vers fruit en verschillende soorten sla. In dit gerecht zijn frambozen gebruikt. De sla kun je naar eigen wens uitkiezen. De bereidingstijd is ongeveer een half uur. Het recept is bedoeld voor vier personen, maar dit kun je natuurlijk zelf aanpassen als je voor meer, of minder mensen kookt.
Ingrediënten salade
200 gram feta
75 gram zwarte olijven (zonder pit)
200 gram cocktailtomaten
¼ komkommer
1 rode ui
200 gram gemengde slasoorten (naar eigen wens)
Ingrediënten karbonades
8 lamskarbonades
2 eetlepels olijfolie
1 flinke eetlepel bessengelei
100 gram frambozen
5 eetlepels balsamicoazijn
Versgemalen zwarte peper
Zout
Bereiding
Salade:
Snijd de feta in blokjes en halveer de olijven. Was de tomaten en halveer ze. Was de komkommer, schil hem en snijd in kleine blokjes. Pel de ui, halveer hem en snijd in halve ringen. Was de sla, laat goed uitlekken en scheur in stukjes. Doe alle ingrediënten in een grote kom.
Lamskarbonades:
Dep de lamskarbonades droog en braad ze aan beide kanten in 2,5 minuten in hete olijfolie aan. Kruid ze met zout en peper, wikkel in aluminiumfolie en laat zo’n vijf minuten rusten.
Borden opmaken
Roer de bessengelei door het braadvet en blus met balsamicoazijn en twee eetlepels water. Voeg een deel van de frambozen toe, verhit ze kort en breng ze op smaak met zout en peper. Verdeel de salade over de borden. Leg op ieder bord twee lamskarbonades en besprenkel ze met de frambozendressing. Garneer met de resterende frambozen.
Meer hartige gerechten vind je in LandIdee juni-juli 2012. Daarin staan recepten voor:
– Eendenborst met kersen
– Kip met bosbessen
– Gevulde lende me abrikozen
– Omelet met zwarte bessen en paprika
– Zalm met vruchten en schapenkaas
– Geroosterd toastbrood met aardbeien en geitenkaas