Op zoek naar een goede taartbodem? Maak hem van dit kruimeldeeg!

Ingrediënten
250 g bloem
1 snuf zout
60 g fijne tafelsuiker
125 g boter op kamertemperatuur
1 eidooier
40 ml water

Bereiding kruimeldeeg
Begin met het kruimeldeeg, dit moet twee uur koel weggezet worden en een kwartier voorbakken.
Zeef de bloem in een grote kom en doe het zout en de suiker erbij.
Maak een kuiltje in het midden en voeg de boter er in blokjes aan toe.
Meng alles met je vingers tot het op nat zand lijkt.
Voeg de eidooier en het water beetje bij beetje toe.
Kneed alles tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg niet te lang, anders gaat de boter smelten en wordt het deeg te elastisch. Vorm een bal van het deeg en druk hem plat.
Wikkel het deeg in plasticfolie.
Zet het circa 2 uur koel weg, zodat het goed stevig wordt.

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Neem het deeg uit de koelkast en bestuif het werkblad met bloem.
Rol daarop het deeg uit tot een lap van 3 mm dik.
Vet een taartvorm in en bestrooi hem met bloem.
Neem de deegplak op de deegrol en breng hem zo over naar de taartvorm.
Druk de randen goed aan en prik de bodem een paar keer in met een vork.
Het deeg kan nu de oven in. Bak het 15 minuten in de oven.
Bak het 15 minuten in de oven, tot het heel licht goud kleurt, en laat de taartbodem dan afkoelen.

Bekleed de taartbodem met vla en vruchtjes et voilà: je taart is klaar! 

Anderen lezen ook:  Recept courgette met Parmezaanse kaas

Wij splitste het eierdooier met een flesje van het eiwit:

Zin in iets specialers? Maak er deze taart van: 
appelkarameltaart

Elke zondag heerlijk taart
Dit recept komt uit het boek Elke zondag heerlijk taart van Caroline Lebar
9185315 9 Elke zondag heerlijk taart