Wil je een keer wat anders proberen dan pasta bolognese? Kruidenpasta met vis is een lekker pittige pasta met Oost-Indische kers als een van de ingrediënten. Het recept is bedoeld voor 4 personen.
Ingrediënten:
Voor de pasta:
– 300 g tarwebloem
– 3 eidooiers
– 1 ei
– zout
– enkele bloemen en bladeren van Oost-Indische kers
Voor de visragout:
– 200 g verse zalmfilet
– 4 coquilles (met of zonder schelp)
– 4 scampi’s
– 200 ml visfond
– 200 ml room
– 1 mespunt saffraandraadjes
– witte peper (uit de molen)
– cayennepeper
– 2 el olijfolie
– 1 el kiemolie
– 2 tl vermout
– 30 g boter
– blad van Oost-Indische Kers
Bereiding:
Kneed de pastadeeg en rol het met een pastamachine dun uit tot een soort lasagnebladen. Beleg de helft van elk lasagneblad met bloemen en blad van Oost-Indische kers en vouw de andere helft eroverheen. Haal het deeg nog eens door de pastamachine. Snijd het deeg vervolgens in rechthoeken, maar snijd niet door de bloemen en bladeren. Bestuif de pasta met bloem en laat minstens 30 minuten rusten.
Snijd voor de ragout de zalm in 1 cm grote blokjes. Heb je verse sint-jakobsschelpen gekocht, haal dan eerst de coquilles uit de schelp. Snijd de coquilles eveneens in blokjes. Pel de scampi’s en verwijder het zwarte darmkanaal. Laat de visfond met de room en kruiden op hoog vuur inkoken tot het mooi smeuïg is. Verhit de olie in een pan. Bak de scampi’s 2 minuten aan en voeg de coquille- en zalmblokjes toe. Schud alles 1 à 2 minuten om. Voeg de vermout toe, laat alles inkoken en meng door de vissaus.
Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de kruidenpasta beetgaar. Giet af, laat uitlekken en schud de pasta in de boter om. Verdeel de pasta met de ragout over de borden en garneer met blad van Oost-Indische kers.
Bereidingstijd: 75 minuten | Rusttijd: 30 minuten | Kooktijd: 15 minuten