Deze koekjes zijn écht onweerstaanbaar. Probeer het zelf maar!
Ingrediënten
250 g bloem
snufje fijn (zee)zout
150 g roomboter
100 g suiker
zest van 1/2 citroen
100 g pijnboompitten, geroosterd en grof gehakt
1 tl rozemarijn, fijngehakt
Bereiding koekjes met rozemarijn en pijnboompitten
Meng bloem en zout door elkaar in een kom.
Mix in een andere, grotere kom de boter tot je een lichtgele, romige substantie krijgt. Mix suiker en citroenzest erdoorheen en voeg dan de bloem, pijnboompitten en rozemarijn toe.
Kneed tot een soepel deeg.
Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg op tot een worst.
Wikkel de deegrol in vershoudfolie en leg het een uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast, verwijder de folie en snijd met een scherp mes de deegworst in plakjes van ongeveer ½ cm dik.
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in ongeveer 15 tot 20 minuten lichtbruin. Laat ze afkoelen op de bakplaat.