Gepofte kastanjes zijn heerlijk als bijgerecht of als gezond tussendoortje.
Zo pof je kastanjes
Was de kastanjes en maak een kruis bij de punt (of kerf ze rondom in).
Leg ze in een zware pan op half hoog vuur.
Rooster ze tot ze donker zijn en de schil helemaal open staat.
Lekker met roomboter en zout!
Je kunt kastanjes ook poffen in de as van de vuurkorf, in de open haard of in de oven ongeveer 20 minuten bij 225 °C.
Gooi de kastanjes niet in de vlammen van een vuur, dan verbranden ze.
Tip
Stop de gepofte kastanjes in een theedoek en druk ze goed samen, daarna zijn ze gemakkelijker te pellen.
Gezellig!
Na het poffen kun je ze aan de vork prikken, ze zijn dan nog lekker stevig. Zet een stoeltje bij de vuurkorf, houd een glas wijn bij de hand en geef de kinderen een beker chocolademelk. Genieten maar!
Meer over heerlijke kastanjes lees je hier.
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…