Gepofte kastanjes zijn heerlijk als bijgerecht of als gezond tussendoortje.
Zo pof je kastanjes
Was de kastanjes en maak een kruis bij de punt (of kerf ze rondom in).
Leg ze in een zware pan op half hoog vuur.
Rooster ze tot ze donker zijn en de schil helemaal open staat.
Lekker met roomboter en zout!
Je kunt kastanjes ook poffen in de as van de vuurkorf, in de open haard of in de oven ongeveer 20 minuten bij 225 °C.
Gooi de kastanjes niet in de vlammen van een vuur, dan verbranden ze.
Tip
Stop de gepofte kastanjes in een theedoek en druk ze goed samen, daarna zijn ze gemakkelijker te pellen.
Gezellig!
Na het poffen kun je ze aan de vork prikken, ze zijn dan nog lekker stevig. Zet een stoeltje bij de vuurkorf, houd een glas wijn bij de hand en geef de kinderen een beker chocolademelk. Genieten maar!
Meer over heerlijke kastanjes lees je hier.