Hollandaisesaus kennen we natuurlijk als ‘begeleider’ van asperges. Maar de romige saus is ook een onmisbaar ingrediënt bij Eggs benedict. Hoe je de saus maakt? Zo:
Ingrediënten voor 4 personen:
2 eierdooiers
scheutje witte wijn
150-200 g gesmolten boter
zout
citroensap
Bereiding hollandaisesaus
Allereerst worden de eierdooiers met een scheutje witte wijn in een stalen kom goed door elkaar geroerd.
Daarna wordt de saus au bain-marie verder afgewerkt. Vul hiervoor een pan met ongeveer twee centimeter water en wacht tot het water kookt. Plaats dan de kom zo op de pan, dat hij niet met het water maar alleen met de stoom in aanraking komt.
Begin nu met een fijne garde stevig en gelijkmatig te kloppen. Let hierbij heel goed op de temperatuur; als het mengsel te heet wordt, gaat het ei namelijk stollen en dat is niet de bedoeling.
Voeg nu langzaam de gesmolten boter toe en blijf kloppen. Ook hierbij speelt de temperatuur een belangrijke rol. De gesmolten boter moet al een beetje afgekoeld zijn, zodat ook hierdoor het ei niet gaat stollen.
Als de saus een gelijkmatige smeuïge consistentie heeft, breng je hem met zout en citroensap op smaak.
Lekker met asperges, gekookte aardappelen, een moot zalm en gesnipperde bieslook of over een gepocheerd ei op toast!
Dit voorjaar gaat TuinSeizoen naar de prachtige steden Porto en Lissabon in Portugal. We beginnen…
Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, komt de tijd om de tuin…
Wil jij de taart op de cover van LandIdee 09 2024 namaken? Gebruik dan het…
Tijdens een koude winternacht dwarrelen ze naar beneden en bedekken ze de wereld met een…
Ontdek de charme van de Cotswolds. Deze reis neemt je mee naar het Hart van…
Heb jij genoten van het LandIdee Winterboek? De oplossingen van de puzzels, rebussen en sudoku’s…